צבי

תאונה -תביעה בגין רשלנות

בתי גרושה .נכדתי (היתה בת 4 ) כאשר נפלה ממגלשה לפני 5 שנים .האירוע התרחש בשעות הבוקר בגן טיפולי של ילדי החינוך המיוחד .3 סייעות היו עדות לתאונה ו-2 גננות נכחו במקום האירוע .חייה היו בסכנה . היא שברה יד ,הובלה באמבולנס , נותחה ואושפזה . היום מבחינה גופנית הכל נראה שפיר . עפ"י חו"ד של מומחים הילדה אינה מודעת לסכנות וזקוקה להשגחה מתמדת. לעניות דעתי ,נסיבות המקרה מצביעות על כשל בפיקוח הגננות .המגלשה היא מקום מועד לפורענות .עסקינן בילדה בת 4 במסגרת טיפולית שנפלה כתוצאה מכך שלא השגיחו עליה מספיק . אין פה אשם תורם .כאמור לעיל , עסקינן ללא ספק ברשלנות .בא כוחה של הרשות העירונית טענה בתחילה כי המגלשה והחצר תקינים ואין בהם מפגעים כלשהם וכי נסיבות המקרה מצביעות חד משמעית על כשל בפקוח הגננות ולפיכך יש להפנות דרישה אל משרד החינוך ומבטחיו (ענבל חברה לביטוח ) מספר חודשים לאחר מכן הם טענו כי מקום האירוע מצוי במתחם של אגודה לניהול גן משחקים לילדים מוגבלים ובאחריותה ולכן אין להם קשר לאירוע . בא כוחה של משרד החינוך טוען כי מדובר באירוע פתאומי שאינו ניתן לצפייה ,תחת השגחה של הצוות החינוכי ולכן הם מסירים מעליהם כל אחריות .אני שואל האם בתי זקוקה להסכמת האב להגשת תביעה? האם ניתן להגיש התביעה בבית משפט לתביעות קטנות ? האם עו"ד כלשהו יהיה מוכן לנהל את התביעה על בסיס הצלחה ? תודה על עזרתכם

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה תבו

שלום רב. ככלל, תביעות בגין נזקי גוף אינן מתנהלות במסגרתו של בית משפט לתביעות קטנות. כן ממליץ לשכור את שירותיו של עו"ד המתמחה בתחום נזקי הגוף על מנת שימצה את מלוא זכויותיה של נכדתך. כן הייתי ממליץ בנוסף, להגיש את התביעה לבית המשפט כלפי כל המעורבים: משרד החינוך, המסגרת הלימודית בה שוהה נכדתך, העירייה, חברת הביטוח של העירייה וכו'. אין אשם תורם לילדה שהייתה בת 4 ביום התאונה. תביעות כאלו בדר"כ מתנהלות על אחוזי בסיס הצלחה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה תבו

שלום רב. ככלל, תביעות בגין נזקי גוף אינן מתנהלות במסגרתו של בית משפט לתביעות קטנות. כן ממליץ לשכור את שירותיו של עו"ד המתמחה בתחום נזקי הגוף על מנת שימצה את מלוא זכויותיה של נכדתך. כן הייתי ממליץ בנוסף, להגיש את התביעה לבית המשפט כלפי כל המעורבים: משרד החינוך, המסגרת הלימודית בה שוהה נכדתך, העירייה, חברת הביטוח של העירייה וכו'. אין אשם תורם לילדה שהייתה בת 4 ביום התאונה. תביעות כאלו בדר"כ מתנהלות על אחוזי בסיס הצלחה.