דרור

שותפים בנכס- האם ניתן למנוע מכירה

שלום אני שותף בנכס מקרקעין ועכשיו פנינו על מנת למכור את הנכס, בינתיים התברר לי שבחלק מהזמן השותף שלי הרוויח מהשכירות של הנכס יותר ממני, ולא העביר לי, אנו מנהלים משא ומתן למכירת הנכס לשוכר, האם אני יכול לעצור את זה, האם ניתן גם לתבוע את השוכר, ואת השותף שלי, מה הסיכוי שאני אקבל צו מניעה שיאסור את המכירה

גיא הרשקוביץ, עו"ד מנהל הפורום

דרור שלום, משאלתך עולים שני היבטים שלכל אחד מהם משמעות חשובה, האחד כלפי השותף שלך שככל הנראה הרוויח על חשבונך במשך זמן לא מבוטל, והאחר כנגד השוכר, בכל זאת חסרים פרטים נוספים על חלקו של השוכר בעניין, באיזה שלב מצוי המשא ומתן ביניכם, האם הוחלפו טיוטות, האם נשלחו מיילים, אלו ועוד הם פרטים חשובים על מנת לקבל את התמונה המלאה. ככל שיעלו נסיבות של תרמית ניתן יהיה לפנות בבקשה למתן צו מניעה למכירת הנכס ובמקביל הגשת תביעה לביהמ"ש המוסמך. נוכח חוסר בפרטים מהותיים, מוצע לפנות להשלמת פרטים ובדיקה בדרכים המקובלות.