לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אביהו

ביטוח שארים לבת זוג בלבד

בדו"ח התקופתי של קרן הפנסיה שלי ראיתי שקיים כיסוי לקצבת שארים לא רק לבת הזוג, אלא גם ליתומים ולהורה נתמך. אין לנו ילדים, ואני יתום בעצמי, כך שאני משלם בעצם על כיסויים מיותרים - כשכל שאני צריך הוא רק כיסוי עבור קצבה לאלמנה. האם ניתן לדרוש מהקרן להשאיר כיסוי לאלמנה בלבד, בלי שאשלם עבור כיסויים מיותרים? איך הדבר מבוצע? נ.ב. - עקרונית אני מעדיף להשאיר קצבה גדולה לאלמנה, כך שתאורטית אני צריך להיות במסלול "עתיר שארים" אבל עם חישוב לאלמנה בלבד :)

עו"ד אבנר בן חיון

לא ניתן להותיר כיסוי לאלמנה בלבד. החיסכון בקרן הפנסיה כרוך בכיסויים ביטוחיים שנכפו על ידי המדינה (אגף שוק ההון ביטוח וחסכון במשרד האוצר) כחלק מתפיסת הביטחון הסוציאלי הראוי לעמדת המדינה. במילים פשוטות, עיקר החסכון בקרן הפנסיה מיועד לחסכון לגיל פרישה,לקבלת פנסית זקנה חודשית למשך כל ימיו של הפנסיונר. עד להגיעו לגיל הפרישה המדינה מחייבת את המבוטח בקרן הפנסיה לקבל גם ביטוח כנגד אירוע נכות וכן למקרה של פטירה ח"ו. ברירת המחדל הוא קיום ביטוח למקרה פטירה (המקנה זכאות לתשלום פנסית שאירים לבן/בת הזוג למשך כל ימי חייהם וכן פנסיה חודשית ליתומים עד להגיעם לגיל 21). כחריג לכלל המדינה מאפשרת למבוטח ללא בן /בת זוג לוותר על כיסוי זה - לתקופה מוגבלת של עד 24 חודשים שבסיומה הוא רשאי לחדש את ההצהרה כי הוא מבוטח ללא בן /בת זוג למשך תקופה נוספת וכו'.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה