אלמוניות

מה קורה במקרה מוות מבחינת מה שמגיע ליורשים

אשה בת 45 שהינה רווקה (ויש לה הורים ואחים) שמבטחים החדשה הכירה בנכות של 100% אכ"ע לגביה, והיא נמצאת במסלול הרגיל ומקבלת קצבת נכות מהקרן, מה קורה כשהיא נפטרת? האם היורשים שלה זכאים לקבל משהו מהקרן?

עו"ד אבנר בן חיון

ראשית שתזכה לאורך ימים ושנים ארוכות כך שבהגיעה לגיל פרישה היא תתחיל לקבל פנסית זקנה מהקרן. במקרה שאדם המקבל פנסית נכות מהקרן נפטר, טרם הגיעו לגיל פרישה וטרם קבלת פנסיה זקנה - ואין לו שאירים (בן זוג או ילדים עד גיל 21), אזי הוא יכול לקבוע מוטבים ליתרה הצבורה בקרן. ככל שהוא לא קובע מוטבים יהיו יורשיו החוקיים זכאים לכספים

אלמוניות

תודה, ואם הוא מת לאחר גיל פרישה ולאחר קבלת קצבת זקנה המוטבים לא זכאים לדבר הלוא כן?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה