נועה

משיכת כספי הפנסייה טרם זמנם

שלום וברכה!יש ברשותי קרן פנסייה שבה נצברו 100000 ש"ח החל משנת 07 (הכספים הופרשו ע"י 3 מעסיקים שונים) כיום עקב צורך דחוף בכסף אני חייבת לפדות את הסכום הנ"ל על אף שאני יודעת שאפסיד 35% . החברה המבטחת הודיעה שאני לא יכולה לעשות זאת אלא אם אפוטר או אתפטר מהעבודה . האם זה נכון? תודה!

עו"ד אבנר בן חיון

נועה שלום ראשית, יש לקחת בחשבון ושלקול היטב את צעדיך בקשר לפדיון קרן הפנסיה ובכלל זה להעזר ביעוץ פנסיוני בקשר לכדאיות של הצעד. מעבר לאמור, פדיון כספים בעת היותך מועסקת הינה שאלה לא מוכרעת (אגב, לדבריך ההפקדות הינן משלושה מעסיקים שונים- כך שלגבי שני המעסיקים הקודמים (בהנחה שאת עדין מועסקת אצל המעסיק השלישי) - לא אמורה להיות מניעה לביצוע פדיון בכפוף לניכוי מס כחוק ובכפוף להמצאת אישורי שחרור של המעסיקים של כספי הפיצוים שהופקדו על ידם). לגבי פדיון כספים ממעסיק שאת מועסקת אצלו - הנושא כאמור לא מוכרע. לא קימת דרישה בתקנות מס הכנסה (כללים לאישור ולניהול קופות גמל) בענין זה (כאמור זו 'משיכה שלא כדין' המחויבת במס אך עדין ניתן לבצעה ולשלם בגינה מס). אך ישנן קרנות פנסיה שבתוך התקנון שלהן קים תנאי למשיכה והוא שהסצימו יחסי עובד מעביד ובמצב זה - הוראה זו גוברת ויש לפעול בהתאם לה. בהצלחה (ללא משיכה של הכספים)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה