אמיר

אפוטרופוס לענייני רכוש

שלום, התמנתי לאפוטרופוס לענייני רכוש על אבי הלוקה בנפשו. ראשית, הבנק (פועלים) מתנהל בצורה בריונית ומקשה על ביצוע כל פעולה שאני רוצה לעשות. זה התחיל בכך שלא נותן להוציא כרטיס אשראי ונאלצתי לחזור לימי הביניים ולעבוד בצ'קים, ממשיך בסירוב שלו לפתוח את הכספים מפר"י לעו"ש (הבנק החליט על דעת עצמו להעביר את כל מה שהיה בעו"ש לפר"י). שואל אותי לגבי כל צ'ק וצ'ק שנרשם מה זה ולמה ועוד ועוד - התנהגות בלתי אפשרית פשוט. כשהשיא היה כאשר ביטל לי גישה לחשבון כי החליט שמסמך כלשהו לא טוב לו כהעת והוא רוצה מקור (במשך חודש לא היו טענות..) וזאת כמובן גיליתי בדיעבד רק כאשר ניסיתי למשוך מזומן מנת לתת לאבי. האם בסמכותי לפתוח חשבון בנק חדש על שמי, להעביר לשם את הכספים של אבי ולהתנהל מחשבון זה ? (כך הבנק מאבד את האקטיביזם השיפוטי שלו) שנית, אבי רוצה לנסוע לחו"ל. האם חסוי יכול לנסוע לחו"ל בעצמו ? מי אחראי למעשיו שם ? (בהנחה שאני לא איתו) בהנחה שהוא יכול לנסוע לחו"ל לבד, האם אני צריך אישור בית משפט מראש להוצאה זו ? או שזה במסגרת ההתנהלות השוטפת שבמסגרתה יש לי סמכות לקבל החלטות.

עו"ד ונוטריון נורית פיש

התנהלות הבנקים היא סוגיה כואבת ומקוממת. יש להפריד בין סירובם לאפשר שימוש בכרטיס אשראי שהוא מקובל לבין שאר ההתנהלות הבריונית שלהם . הם לא המפקחים שלך ולפעמים יש להם נטיה לשכוח זאת ולהתבלבל... אתה יכול לפתוח חשבון בנק אחר אך עליך להקפיד שהוא יהיה רשום על שמך עבור החסוי !! על החשבון להיות מנוהל על ידך רק לרווחת אביך החסוי בלא לערב כספים אחרים . השאלה כמה כסף יש לאביך שכן , אם הסכום מעל 997,000 ש"ח יש להגיש בקשה למתן הוראות כיצד להשקיע כספי החסוי. באשר לנסיעה לחו"ל : אם אביך מאוזן עם התרופות ואינך חושש למצבו אין מניעה שיסע. אם יש מניעה והוא רוצה לנסוע אני מציעה לקחת לידיך הדרכון שלו ולפנות מיידית לבית המשפט בבקשה למתן הוראות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות