רחל

אפוטרופוס לגוף על חסויה

אני אחותי ואמי מונינו כאפוטרופוסות לגוף ולרכוש בצו קבוע על ידי בית המשפט לפני 10 שנים על אחותנו שסובלת מפיגור שכלי (בת 49). אמי נפטרה לפני 5 שנים. אחותי שהנה בת 46 נשואה ואם ל-8 ילדים למעשה לא מטפלת בה מאז מות אמנו כלל אלא אני. אציין כי אני בת 70 נשואה שמאז מות אמנו נאלצתי לעזוב את בעלי ולהתגורר עם החסויה כדי לטפל בה. היום אני כבר לא מסוגלת יותר לטפל בה עקב מצבי הבריאותי שהידרדר (סכרת, ראייה שנחלשה) כמו גם מצבה הבריאותי של החסויה הידרדר באופן שאין לה יציבות בזמן הליכה. על כן ביקשתי להכניסה למסגרת חוץ ביתית. בימים אלה החסויה אמורה להיכנס למסגרת חוץ ביתית אך אני חוששת שמא יתקשרו אלי ויגידו לי כי אינה מתאימה למקום מסיבה כזו או אחרת. וכאן שאלתי - האם במקרה ובו יימצא כי המקום לא מתאים לחסויה, נהיה מחויבות אני ואחותי לקחת אותה אלינו על אף אי יכולתנו ורצוננו להמשיך לטפל בה (בגלל צו המינוי) או עומדת לנו הזכות לסרב לקבל אותה ובמקרה כזה על עובדת הרווחה חלה החובה למצוא לחסויה מקום שראוי לה מכל הבחינות. תודה וסליחה על אורך ההודעה.

עו"ד נורית פיש

קודם כל העובדה שהתמניתן כאפוטרופסיות אינה מחייבת אתכן לטפל בה פיזית. כל שאתן צריכות זה לדאוג לכך שהיא תקבל טיפול. אתן יכולות גם להגיש בקשה להחליף אתכן . נכון שיש בעיה את מי למנות כאפוטרופס במקומכן אך אתן יכולות לחפש מישהו שאתן סומכות עליו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות