אלון

אפוטרופוסות גוף ורכוש

שלום, המצב אצלנו מורכב משהו. אימי דמנטית וחיה במוסד לתשושי נפש. אבי חי בבית לבד, צלול ומתפקד.אני בן שלהם ויש לי אחות למחצה מצד אימי. אנחנו לא מסתדרים ובקושי מדברים ואני מקבל ממנה יחס חשדני ומקומם לגבי הכוונות והרצונות הכנים שלי לעזור לאמא שלנו.אין לה שום כבוד לאבי שגידל גם אותה והיא לא מוכנה שהוא יתמנה לאפוטרופוס עבור האמא. שנינו מסכימים שלמען הסדר הטוב וטובת אבינו תמונה קרובת משפחה שכולם כולל אבי סומכים עליה. להוריי חשבון בנק משותף אליו נכנסות הקצבאות ויש בו חסכונות שחסכו כל חייהם. איך עלינו להתנהל במצב כזה כך שטובתה של אימי תישמר אך לצד זה אוכל להבטיח גם את איכות החיים של אבי? לאפוטרופוס יהיה חשבון נפרד ? החסכונות יחולקו לשניים? אני ממש אובד עצות. תודה מראש.

עו"ד נורית פיש

אלון . עצוב עצוב אך אין מנוס מנקיטת צעדים לשם חלוקת כספי ההורים כך שכל אחד מהם יתנהל (אביך לבדו ואמך באמצעות אפוטרופא) ממשאביו הכספיים על מנת להבטיח את אכות חייהם של ההורים. אני חושבת שאתה צריך להתייעץ עם עורך דין כדי שיעמוד מול המוסדות שיצטרכו לחלק את ממונם של ההורים לרווחת שניהם. לא ניתן לקיים חשבון משותף כשלאחד הצדדים מונה אפוטרופוס. אני מציעה להתעניין ולשקול חתימת אביך על יפוי כח מתמשך כדי לחסוך לו בבוא היום מינוי אפוטרופוס ובו יביע אביך עמדתו מי יטפל בו והיכן ויקבל את כל ההחלטות הנוגעות לעתידו ורווחתו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות