חיים ברדוגו

מכירת נכס מקרקעין ע"י האפוטרופוס

הנכס רשום על שם החוסה ואשתו. הבת שלהם שהיא האפוטרופוס על האבא והאימא (בריאה ומתפקדת) מעוניינות למכור את הנכס, משק עזר המשמר הבעה. האם תהיה להן מניעה כל שהיא ואם כן, מה ניתן לעשות אודה מאוד לתשובתכם (אגב הבת היא בת יחידה ושלושתם מתגוררים בקנדה משנת 1984)

עו"ד נורית פיש

כל עיסקת מקרקעין בה מעורב ארם שמונה לו אפוטרופוס (השימוש במילה חסוי בוטל בחוק) חייב אישור בית המשפט לעיסקה המצב פה מורכב יותר מאחר וגם ההורים וגם הבת מתגוררים בחו"ל ולכן למרות שהמקרקעין נמצאים בישראל הצדדים לא מתגוררים בישראל. מציעה לפנות לבית המשפט לאחר שימצא קונה . יש לערוך עיסקה מותנית באישור בית המשפט ויהיה צורך להוכיח שהכסף יעבור לרווחתו. יהיה צורך לשיתוף פעולה עם המוסדות המתאימים בקנדה. בהחלט מורכב . הייתי שוקלת להתייעץ עם עורך דין קנדי וקאשר עיסקת המכירה שם ובישראל להגיש בקשה לאישור פסק חוץ (פסק דין שניתן בחו"ל).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות