איילת

מינוי אפוטרופוס לאבי הקשיש

שלום, אבי אדם מבוגר מאוד, ולדעתי זקוק כעת מבחינת מצבו למינוי אפוטרופוס לענייניו הכספיים. אחותי וביתה (כלומר אחייניתי), עושות כל מיני פעולות מאחורי גבי, וגם מאחורי גבו של אבי, כמו התייעצות עם עו"ד שאת שמו הן לא מוכנות להגיד לי, וזימון רופא מומחה בגריאטריה, הרשאי לתת חוות דעת לצורך בקשת אפוטרופסות על ענייניו הכספיים. הן גם מסרבות להגיד לי מתי יגיע אותו מומחה גריאטרי לצורך מתן חוות דעתו. האם עלול להיווצר מצב בו הן שתיהן - אחותי וביתה( אחייניתי), יגישו מאחורי גבי לבית המשפט, את חוות הדעת של הרופא המומחה, ובקשה למינוי שתיהן כאפוטרופסיות לעניינים הכספיים של אבי, וימדרו אותי מכל עניין האפוטרופסיות, כלומר שרק הן שתיהן תהיינה האפוטרופסיות לעניינים הכספיים, בלעדי ומאחורי גבי.

עו"ד נורית פיש

פעולות של אחותך ובתה מאחורי גבך למינוי אפוטרופוס לאביך. מאחר ועל פי התאור שאתה מתאר הן פועלות במחשכים הן עלולות להסתיר העובדה שלאביך יש בן . לכן אני מציעה שתפנה לאפוטרופוס הכללי ותתריע על כך . כמו כן, אם אתה חושש שהן תעשינה פעולות לא חוקיות אתה יכול ליזום גם כן בדיקת פסיכוגריאטר שיהיה אמין עליך . מה שאני מציעה שתפנה לייעוץ משפטי ועורך דין מטעמך יפנה אליהן במכתב שיתריע מפני פעולות כלשהן שלא כדין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות