משפטי– זאפ
משפטיפורומיםתביעות קטנותעיכוב בית משפט בקביעת מועד לדיון
חזרה לפורום

עיכוב בית משפט בקביעת מועד לדיון

חיי
חיים

שלום רב, 1. ב- 15/02/15 הגשתי תביעה בבית משפט לתביעות קטנות בלי שעדיין נקבע מועד לדיון או קיבלתי כל הודעה מבית משפט. 2. לפני כשבוע פניתי למוקד בתי המשפט לבירור ונאמר כי עדיין לא נקבע מועד לדיון והתברר לי כי גם התקבלו מספר החלטות בתיק בלי שבית משפט יידע אותי או עדכן אותי בדבר וכמפורט להלן: א. כאמור התביעה הוגשה ב-15/02/15 . העברת כתב תביעה לנתבע נעשה ב-2/03/15 והיה עליו להגיש כתב הגנה תוך 15 יום. היינו, עד ה-17/03/08. ב. הנתבע לא רק שלא הגיש כתב הגנה עד ה-17/03/15 אלא גם הגיש בסוף מרץ 2015 בקשה לדחיית מועד הגשת כתב ההגנה. ונתנה החלטה בתיק בו השופט/ת אשרה לו הארכה של עוד חודש. היינו עד סוף חודש אפריל 15. ג. הנתבע עד סוף אפריל 15 לא הגיש שוב את כתב ההגנה ופנה בבקשה להארכת מועד הגשתו והתקבלה עוד החלטה בתיק בה בית משפט אישר לנתבע הארכה של עוד חודש להגשת כתב ההגנה. היינו עד ה-2/06/15 . נכון להיום טרם קיבלתי כל כתב ההגנה או נקבע מועד לדיון.. 1. הקורה תמוהה בעיניי ומבקשת לדעת האם התנהלות בית משפט בכך שלא מיידע אותי ולא מעדכן אותי בדבר תקין? 2. האם יש בידיי לעשות משהו ומה צריך לעשות? חשוב להוסיף שבמדריך לתביעות קטנות אין התייחסות למקרים בהם בית משפט מעכב מתן קביעת מועד לדיון ,באיזה מקרים מותר לבית המשפט לעכב קביעת דיון ומה על התובע לדעת ולעשות במקרים אלה. אודה על תגובה מהירה בברכה חיים.