משפטי– זאפ
משפטיפורומיםתביעות קטנותגבייה בלי שירות והתעלמות מדרישה לביטול
חזרה לפורום

גבייה בלי שירות והתעלמות מדרישה לביטול

RIN
ring bearer

שלום לכם בהר הצופים באוניברסיטה יש כול מיני רוכלי עיתונים כאלה שפונים לסטודנטים ממהרים בהצעות "מיוחדות". בדרך כלל אני מתעלם מהם אבל פעם אחת ברגע של חולשה והיסח הדעת זה מ"הארץ" עצר אותי להירשם אצלו. התנאים שהוא הציע הם "מנוי לסטודנטים בלבד" לארבעה עיתוני סופ"ש (חודש) בעלות חד פעמית של 30 שקל. העניין הוא שחתמתי איתו על חוזה שלא ממש קראתי. העיתון לא הגיע באופן קבוע, באותו חודש הוא הגיע פעם אחת. אחרי חודשיים פתאום אני רואה עוד עיתון ואני מגלה ש"הארץ" מורידים לי 50 שקל בשני חיובים בחודש. מדובר בעלות של מנוי רגיל. שלחתי אליהם הודעת מייל שדורשת הסבר וביטול כול ההתחייבות. בשלב זה לא היה איכפת לי אם הם יתנו לי כסף חזרה, רק שיסיימו את הגבייה. הם התעלמו. התקשרתי אליהם להתלונן ולבטל. אחרי שעה שלמה של שיחה הצלחתי לשכנע אותם לבטל את המנוי. אבל המנוי לא בוטל וחוייבתי שוב. יש לציין שלא קיבלתי עיתון או כול שירות כבר חודשיים. התקשרתי אליהם שוב וחוזר חלילה - הנציג מודיע שהמנוי בוטל אבל אני ממשיך להיות מחויב בלי לקבל את העיתון. סך הכול הם חייבו אותי 50X5 חודשים + 30 שקל בפעם הראשונה. האם יש לי כאן עילה לתביעה, או לפחות האם אני יכול לאיים בתביעה אפקטיבית כדי שיבטלו לי את המנוי אחת ולתמיד? תודה לכם חברים.