משפטי– זאפ
משפטיפורומיםתביעות קטנותאי השבת תשלום מקדמת שכר לימוד ששולמה
חזרה לפורום

אי השבת תשלום מקדמת שכר לימוד ששולמה

ארז
ארז

שלום רב, הייתי אמור להתחיל ללמוד במכללה והחלטתי לבטל את הלימודים לפי התקנון של המכללה. פניתי למדור שכר לימוד לבקש את דמי המקדמה. (לפי התקנון דמי הרישום לא יוחזרו אבל המקדמה תוחזר במלואה). מדור שכר לימוד עידכנו אותי במייל חוזר שאני אקבל בתוך 30 יום את המקדמה במלואה ללא דמי הרישום. מבחינתי זה מקובל כי תשלום דמי רישום זה לא לפי התקנון שלהם. אולם תשלום המקדמה כן. עברו חודשיים ולא קיבלתי שום צק' בדואר. מישהי שאני מכיר שגם ביטלה את הלימודים לפי התקנון ביחד איתי קיבלה בדואר רגיל את הצק' שלה ואני לא קיבלתי דבר. ידוע לי שדואר ישראל ממש גרוע אבל זה לא נראה לי תירוץ מוצדק שהדואר אשם- כלומר, למה לא התייעצו איתי אם אני רוצה לקחת את הצק' בעצמי או בדרך אחרת פשוט שלחו אותו איך שבא להם. פניתי במייל חוזר אל המכללה שאמרו לי שהם שלחו לי צק' בדואר רגיל וזה לא בעיה שלהם אם הצק' לא הגיע כי הדואר אשם. "לצערנו הדואר מעכב לך את הצק'"... ממש חיים בעולם אחרים ולא מודעים לכך שהשירות של הדואר לא טוב. כל פעם שאני פונה אליהם ומבקש שיבטלו את הצק' כי לא נראה לי שהוא בכלל יגיע אליי הם אומרים לי שזה בעיה של הדואר לא שלנו. ביקשתי עשרות פעמים הכל כמובן מתועד שיבטלו לי את הצק' הישן ושישלחו לי צק' חדש עם מס' מעקב של הדואר אני אשלם את עלות המשלוח של דואר רשום ואין שום ייחס בכל פעם הם מנפנפים אותי בתואנה "שמי שאשם זה הדואר לא הם". "תתאזר בסבלנות"... מה אני יכול לעשות ממש התייאשתי מהם זה הכסף שלי שאני צריך לשלם אותו כשכר לימוד במקום אחר שבו נרשמתי ללימודים והם לא מחזירים לי אותו. חוץ מזה אם אני תובע את המכללה שנמצאת באזור המרכז ואני גר בדרום לאיזה בית משפט לתביעות קטנות אני צריך לפנות האם במקום מגוריי או במקום מגוריי הנתבע?