הפרת חוזה שכירות ע"י המשכיר
שלום, אני מתגוררת בדירה ישנה שאותה אני שוכרת מזה 5 חודשים. כאשר עברתי לדירה בעל הדירה התחייב לבצע תיקונים שונים שכן הדירה סבלה מבעיית רטיבות ועובש בחדרים השונים. כאשר עברתי לדירה על פנוי הקירות טויחו ותוקנו. כעת התחיל החורף ואיתו גשמים רבים (אני מתגוררת בירושלים), והעובש חזר והקיר התמלא ברטיבות ובבועות להתחיל להצהיב. פניתי אל בעל הדירה כאשר העובש התחיל לפני כחודש. לאחר מספר ימים הגיע אדם לבדוק ואמר שיש צורך בטיוח הקיר מבחוץ ואיטום החלונות ושהוא אמר זאת בעבר לבעל הדירה עוד בזמן השיפוץ שנערך לפני שעברתי לדירה, אבל בעל הדירה סירב לתיקון החיצוני וביצע רק את תיקון "היופי" הפנימי. הוא אמר שיסביר שוב לבעלי הדירה מה צריך לעשות והלך בלי לתקן דבר. מאז אותו יום עברו כ-3 שבועות שבמהלכו פניתי מספר פעמים לבעל הדירה שאמר שהאדם שיכול לבוא לתקן נמצא בחו"ל ויחזור בתאריך כך וכך ושאין מישהו אחר שיכול לתקן את הבעיה. כעת עבר כבר תאריך החזרה של אותו אדם ולכן פניתי שוב לבעל הדירה שאמר שידבר איתו אך לא חזר אלי. פניתי שוב יום למחרת והוא ענה שהוא עסוק ויחזור אלי. זו הנקודה שבה אני נמצאת כרגע. מה אני יכולה לעשות והאם אני יכולה להגיש תביעה על הפרת חוזה? בחוזה שלי כתוב שעל בעל הדירה לתקן תקלות בלאי בדירה תוך זמן סביר. לי לעומת זאת אסור להזמין תיקון בעצמי ללא אישור בעל הדירה.