אחריות יבואן- לתיקון תקלה בייצור
באוגוסט שנת 2015 רכשתי מכשיר נייד מדגם LG4 מיבואן בפתח תקווה.לצערי המכשיר שבק חיים לפתע לאחר שימוש של תקופה ללא תקלות כלל.פניתי למוכר והצגתי בפניו את הבעיה,נישלחתי למעבדה ושם נימסר לי כי עלי לשלם כ 900 ש'ח עבור התיקון .כמובן שעירערתי על התגובה ,המוכר השיב לי כי המשיר נפל ונחבל ולכן יש תקלה. אכן המכסה האחורי של המכשיר נפל וניפגם בקצהו.עוד בתחילת השימוש ,ולא ניפגם המסך או חלק משמעותי ,ומדובר בפגם סימנטי מאוד .המכשיר עבד מצוין ,ללא תקלות עד לפני כחודש.המוכר סירב לתקן על חשבון האחריות וטען כי מאחר ונפל אין אחריותבבדיקה ערכתי במספר מעבדות,ועם טכנאים טובים נימסר לי ,ואף יש התכתבות ברשת ,גם של חברת LG כי מדובר בפגם ביצור של הלוח המרכזי.תקלה ידועה שהחברה הרישמית מתקנת ללא כל בעיה.פניתי לחברת ''רונלייט '' היבואנית הרישמית של המכשיר בישראל ושם התבקשתי לשלם עבור התיקון 1200 ש/ח.ונימסר לי כי התקלה של המכשיר הינה פגם ייצור והחברה מכירה בתקלה זאת ומתקנת מכשירים בחינם.והנפילה או הפגם בכיסוי של מכסה אחורי אינו הסיבה לתקלה.יש לי אפשרות לקבל את איבחון המעבדה בכתב.כאמור מדובר ביבואן הרישמי בישראלאני מעווניין להגיש תביעה כנגד המוכר שישא באחריות.לתקלה כנידרש.האם יש סיכוי לזכות בתביעה זו ????...האם יש משקל גבוה לאיבחון המקצועי של היבואןן הרישמי.????אשמח לקבל גם קישורים לדוגמאות של משפטים .