חנה

רשלנות בבדיקה אחרי תאונה

סבא שלי בן 79 עבר תאונת דרכים הוא חצה את הכביש ורכב פגע בו וסבא שלי נפל ונפגע בפנים בעיקר באף. בבית חולים טיפלו תפרו לו את אף האף שלו נפתח לכל האורך אבל לא בדקו אם יש לו שבר לא עשו צילום, כלום. הוא שבר גם את האף ולא טיפלו בזה. האם יש מקום לתביעה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אהוד כליף

חנה שלום רב; לסבא שלך יש עילת תביעה בגין תאונת הדרכים נגד חברת הביטוח של הנהג הפוגע או קרנית אם זהות הנהג לא ידועה. תביעה זו מיוחדת לתאונות דרכים והיא מבוססת על הוראות חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים. במסגרת התביעה יש להניח כי ימונה מומחה רפואי מטעם בית המשפט שיקבע מהי הנכות הרפואית כתוצאה מהתאונה. בתביעות מסוג זה קיים עקרון שנקרא "יחוד העילה" לפיו לא ניתן לתבוע אף גורם מלבד חברת הביטוח או קרנית. על פי עקרון זה ככל שטיפול רשלני בחד מיון החמיר את הפציעה מהתאונה, חברת הביטוח שביטחה את רכב בתאונה תשא גם בנזק זה. רשלנות רפואית שנגרמת תוך כדי טיפול בפציעה מתאונה מהווה חלק מהפגיעה בתאונת הדרכים. למרות ההסבר שלעיל, אם נגרמת רשלנות רפואית לאחר שהעילה לפי חוק הפיצויים מוצתה, כלומר לאחר שהמשפט בגין תאונת הדרכים הסתיים, ניתן לתבוע את בית החולים ברשלנות רפואית. רפואה שלמה לסבא שלך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בקופות ובתי חולים