דנה

דמי אבטלה והודעה מוקדמת

שלום, פוטרתי ב 20.5 ועבדתי שנה וחצי. מגיע לי הודעה מוקדמת הבנתי שזה17 ימים ויש לי 7 ימי חופשה. הייתי ביום בלשכת תעסוקה, הם לא כל כך ידעו להגיע לי ממתי מגיעים לי דמי אבטלה אבל ראיתי ששום שבגין הודעה מוקדמת אני עוד לא זכאית אז ממתי בדיוק אהיה זכאית. ואם בנתיים אני חותמת ולא מקבלת אז למה הם אומרים להגיע ישר עם הפסקת העבודה ללשכה . גם על מישהו שהתפטר אומרים שצריך להתייצב שם ישר, מה ההגיון אם רק אחרי 90 יום הוא זכאי לדמי אבטלה. בתודה מראש

עו"ד אריק שלו

הזכאות לדמי אבטלה מתחילה רק לאחר סיום יחסי עובד מעביד, כלומר מהמועד בו נקוב סיום יחסי עובד מעביד. מאותו רגע תהיי זכאית לשלוח בקשה לביטוח לאומי ולהתחיל להתייצב בלשכת התעסוקה. באשר למשך הזמן לטיפול בתביעתך זה משתנה אולם לרוב הביטוח הלאומי אינו משתהה זמן רב בתשלום דמי האבטלה למפוטר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דמי אבטלה