סי

חל"ת

ערב טוב, הנני סייעת צמודה ברשות עירונית. מידי שנה ב - 1.7 מוציאים אותנו לחל"ת ובתחילתשנת הלימודים אנו חוזרות לעבוד. מפאת גילי והתלויים אני זכאית ל - 175 יום דמי אבטלה. ביול אוגוסט 2012 חתמתי אבטלה עקב החל"ת והשנה דשוב אני יוצאת לחל"ת עמה- 1.7. עד תחילת שנת הלימודים ב - 28 לאוגוסט אני חושבת. שאלתי היא: האם אני זכאית לדמי אבטלה גם השנה או בגלל שחתמתי בקיץ שעבר וקיבלתי 60 יום אבטלה אין לי זכאות להמשיך כי עבדתי רק 10 חודשים לאחר גמר החופשה ללא תשלום. לתשובתך אודה. סי

ליאור

אינני עו"ד אלא גולש רגיל. הסתיימה שנת האבטלה הישנה והתחילה חדשה כדי לקבל זכות לתקופה חדשה עליך בשנה וחצי אחרונות מ1.1 לפני שנה וחצי עד 30.6 אחרון לעבוד 360 ימים אם משכורת חודשית או 300 ימים אם עבודה יומית ( אם לא עבדת יום מסוים לא קיבלת עבורו ) . אם יש לך מספיק יומי עבודה ( ללא תלות שהיית חלקית באבטלה בשנה האחרונה ) תגישי לביטוח לאומי את אשור על תחילת החל"ת וכל התלושים של 18 חודשים אחורה עם טפסי ביטוח לאומי לטביה לדמי האבטלה רצוי עם מכתב מלווה מבהיר. חשוב לך להמשיך להתייצב בלשכה בתקופת החל"ת. תבדקי האם בתלושים רואים כמה ימים עבדת. תבדקי שוב עם עו"ד האם החוקים כאלה. מעניין לי מה הם ענו לך. אם מגיע לך וביטוח ליטומי מסרב אל תתבישי לשלוח שוב מכתב בפקס או בעמדת קבלה של הביטוח הליאומי. צריך להבין שביטוח ליאומי עובד לפי מסמכים שהגשת. בהצלחה. חופש נעים ועבודה נעימה. ליאור

עו"ד אריק שלו

אם נותרה לך זכות לדמי אבטלה מבחינת הביטוח הלאומי, כלומר לא מיצית את מלוא זכותך לדמי אבטלה, תהיי זכאית גם ללא השלמת תקופת אכשרה חדשה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דמי אבטלה