חגי

חישוב דמי האבטלה לפי ברוטו לחודש או לפי ברוטו ליום?

שלום, אני מתפטר מעבודתי כדי לעבור הכשרה מקצועית ולהסב את עבודתי. אודה לך אם תוכל לענות על השאלות הבאות: 1. האם מגיע דמי אבטלה מהיום הראשון מכיוון שסיבת התפטרותי היא הכשרה מקצועית? 2. הציעו לי בעבודה שתי אופציות עזיבה: האופציה הראשונה היא לעזוב בסוף חודש יולי (31.07) ולקבל את פדיון ימי החופשה (14 ימי חופשה) לברוטו של חודש יולי. האופציה השניה היא להחשב כעובד חברה בימי החופשה עד לאמצע חודש אוגוסט ככה שהברוטו של חודש אוגוסט יהיה חצי משכורת. בהנחה שאעשה תיאום מס בסוף השנה, אשמח לדעת האם השכר שמגיע לי ל-דמי האבטלה ישתנה בהתאם לשתי האופציות שאבחר. אם דמי האבטלה מחושבים לפי ברוטו של כל חודש, אז אני אושפע לרעה מהאופציה השניה (כי ממוצע הברוטו יורד) ואם דמי האבטלה מחושבים לפי ממוצע של יום עבודה, אז עדיף לי להשתמש באופציה השניה (כי כך ארוויח בעבודה שלי גם הפרשות לקרנות כעובד לזמן ארוך יותר). לא מצאתי מידע לגבי הנושא הזה. האם דמי האבטלה מחושבים לפי ברוטו ל6 חודשים או לפי ברוטו למספר ימים? אשמח לתשובה במון תודה, חגי

עו"ד אריק שלו

באשר לזכאותך מהיום הראשון, על הביטוח הלאומי לראות את סיבת ההתפטרות כסיסה מוצדקת, הסבה מקצועית אינה, למיטב ידיעתי סיבה מוצדקת ולכן תצטרך ככל הנראה להמתין 90 יום. באשר לשאלתך השנייה, לשכת התעסוקה שינתה מעט את שיטת החישוב ולמתייצבים שהתייצבו החל מתחילת חודש אפריל 2013, "השכר היומי הממוצע יחושב לפי סך כל ההכנסה (החייבת בתשלום דמי ביטוח) ב- 6 החודשים האחרונים שקדמו לחודש שבו נרשמת לראשונה בלשכת שירות התעסוקה, מחולק ב-150 ". לכן ירידה בשכר יכולה בהחלט להשפיע על גובה דמי האבטלה.

חגי

תוגה על התשובה המלאה!!!!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דמי אבטלה