אבי

החלפת בעלים בחברה ופיטורים > העסקה מחדש של כלל העובדים

שלום. בחברה בה אני עובדים מתחלפים הבעלים וכתוצאה מכך הוחלט לפטר את כל העובדים ולהעסיקם מחדש בתנאים חדשים. אני מעוניין לתת תקופת ניסיון תחת הבעלים החדשים אך מפחד כי זה יפגע בזכאות שלי לאבטלה במקרה בו אחליט לא להמשיך כעבור חודש או חודשיים. אשמח לדעת מה החוק אומר על כך. (אני עובד בחברה הזו מספר שנים) בתודה מראש - אבי

עו"ד הדר פלד טל

שלום אבי, החוק אומר שבהעדר מכתב פיטורים חלה עליך תקופת המתנה של 90 יום. ישנה אפשרות לנסו לךבטל את תקופת ההמתנה ע"י פנייה לפקיד המטפל בבקשה המסבירה כי התפטרותך הייתה ומוצדקת בנסיבות העניין. אפשרות נוספת היא להתייצב לפחות פעם אחת בלשכה על סמך מכתב הפיטורים שתקבל מהמעסיק הנוכחי, כך שלאחר מכן תישמר לך הזכאות לחזור ולהמשיך לחתום, עד שנה מיום ההתייצבות הראשון.

אבי

שלום עו"ד הדר ותודה על התשובה. במקרה שלי יהיה מכתב פיטורין מהמעסיק הראשון. אם אני מבין נכון את תשובתך אני אצטרך ללכת לחתום לפחות פעם אחת, לחזור לעבוד אצל המעסיק החדש ואז גם אם אתפטר מרצוני לאחר מכן (עד שנה מיום החתימה הראשונה) עדיין תישאר לי הזכאות לחזור לחתום ללא המתנה של 90 יום? שוב תודה - אבי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דמי אבטלה