רן

דמי אבטלה שכיר (שפוטר) ועצמאי

שלום, אודה לתשובתך. אני עצמאי למעלה מעשור (שכר של 5000 ברוטו בחודש). בשנה ושמונת החודשים שחלפו עבדתי גם כשכיר (12000 ברוטו) בתחילת החודש סיימתי את עבודתי כשכיר ואני ממשיך בעיסוקי כעצמאי בלבד. האם אני זכאי לדמי אבטלה? מה עליי לעשות? תודה רבה!

עו"ד הדר פלד טל

אפשר להגיש תביעה לדמי אבטלה במידה ופוטרת מעבודתך כשכיר, ואולם כל הכנסה נוספת שיש לך מעבודתך כעצמאי, תקוזז שקל לשקל, מדמי האבטלה. בסוף שנת המס תיעשה בדיקה כוללת של הכנסותיך מעבודתך כעצמאי ואם יעלה שהכנסותייך הממוצעות עלו על דמי האבטלה שקיבלת, תידרש להחזיר את דמי האבטלה לביטוח הלאומי.

ענת

בנוגע למה ששאל, אני גם שואלת, ומחדדת: אם הכנסותיי כעצמאית הן מאוד נמוכות, ומוכרות בביטוח לאומי ככאלה שאיני נדרשת לשלם בעבורן מקדמה, ואני מפוטרת מעבודתי כשכירה (סביבות 5,000 ש"ח מעבודה זו, 7 שנות עבודה), האם עדיין בסוף השנה יקזזו לי את כ-ל הסכום שהרווחתי כעצמאית - מדמי האבטלה? (שצפויים להיות נמוכים, 3,500 ש"ח).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דמי אבטלה