מירי

חישוב דמי אבטלה

עבדתי 6 שנים ופוטרתי. הבנתי שעכשיו מחשבים לפי 6 חודשים אחרונים לחלק ל-150 יום. יוצא לי שכר יומי של 484 ש"ח. למה נותנים לי רק 259.76 ש"ח דמי אבטלה ליום? מכיוון שאני מעל גיל 35 אז עומדים לרשותי 138 ימי אבטלה. אבל זה סכום מאוד נמוך, כאשר למיטב הבנתי המקסימום ל-125 ימים ראשונים הוא 353 ש"ח. איך הם מחשבים את זה? הסתכלתי באתר של הביטוח הלאומי, אבל ההסבר שלהם כתוב בעברית אבל כלל לא מובן. אשמח לכל הסבר מפורט בנושא. תודה!

עו"ד אריק שלו

ככל שהשכר שבעדו משולמים דמי האבטלה גבוהה יותר, דמי האבטלה באחזוים מהשכר יורדים, כלומר, אם הינך מרוויחה שכר מינימום, תהיי זכאית לדמי אבטלה בשיעור של כ- 80% משכרך, אולם אם הרווחת 20,000 ש"ח בחודש תהיי זכאית ל- 44% מהשכר בלבד. ישנה טבלה המציינת את אחוז השכר לו בעבורו ישולמו דמי אבלה, באתר של הביטוח הלאומי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דמי אבטלה