אביטל קוז'ין

זכאות לדמי אבטלה

שלום רב, עבדתי כ-10חודשי כמעסה בבית מלון בנתניה. לאחר 10 חודשים עברתי דירה ליבנה ובעקבות המעבר הפסקתי לעבוד בנתניה. האם מגיעים לי דמי אבטלה?

עו"ד אריק שלו

זכאות לדמי אבטלה מותנית בהשלמת תקופת אכשרה. אם עבדת - תקופת האכשרה הדרושה לעובד בשכר חודשי, כדי להיות זכאי לדמי אבטלה היא 360 ימים לפחות, שעבורם שולמו דמי ביטוח, מתוך 540 הימים (18 חודשים), שקדמו לתחילת תקופת האבטלה. אם עבדת בשכר שעתי, תקופת האכשרה עומדת על 300 ימים, שעבורם שולמו דמי ביטוח אבטלה מתוך 540 הימים (18 חודשים), שקדמו לתחילת תקופת האבטלה. לכן אם עבדת לפני עבודתך במלון ייתכן כי תהיי זכאית לאבטלה למרות שבעבודתך האחרונה הייתה בת 10 חודשים בלבד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דמי אבטלה