ע.

פטור מדמי חכירה לחולה אונקולוגי

א. אדם מבוגר, שמתגורר בדירה במרכז הארץ משנת 1966. שחלה לפני כשנה וחצי במחלה ממארת ומקבל טיפולי כימותרפיה. חולה אונקולוגי. ( מפאת גילו לא יקבל אחוזי נכות כלשהיא מביטוח לאומי) ב. כשעיינתי ברשימת הפטורים מדמי חכירה /הסכמה שמפורסמת באתר המינהל ראיתי שנמצאים בה נכים ועיוורים אשר עשויים להיות זכאים לפטור מתשלום דמי הסכמה לרשות מקרקעי ישראל. הפטור מתשלום ניתן עד לסכום של 30,000 ₪. ג. בהנחה שמצבו הרפואי לא פחות מורכב מנכה אחר או מעיוור, מדוע חולה אונקולוגי כמוהו לא זכאי להיות כלול ברשימת הפטורים מדמי חכירה? ד. מי הגוף בתוך המינהל שיכול לעזור ולתת לו את הפטור ?

עו"ד אסף גסטפרוינד

מי שקובע את תנאי הפטור/ההנחה מתשלום היא רמ"י. מציע לגשת למרחב השירות הרלוונטי יחד עם המסמכים הרפואיים התומכים ולבדוק האם המצב הרפואי מצדיק הקלה כלשהי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מנהל מקרקעי ישראל