אורנה

מס רכוש על דירה חל על שוכר הדירה?

שאלה לי בבקשה על מס רכוש, בני עומד להשכיר דירה ומחוזה מופיע סעיף שאומר שבאם יחול מס רכוש על הדירה, בני ( השוכר ) הוא הנושא היחידי במס והמשכיר אינו משלם. האם זה הגיוני לדרוש דבר כזה? באילו סכומים מדובר? תודה

עו"ד רון שוורץ

אורנה בוקר טוב אין מס רכוש על שכירות דירה לטווח קצר. אם מדובר בקניה של דירה זה דבר אחר שגם כאן רק במקרים חריגים יש. ההסכם שהוא הביא לכם זה שריד של הסכם ישן שכניראה הוריד מהאינטרנט והדביק סעיפים לא שייכים. במידה ובכול זאת תרצי לבדוק האם חל על הדירה מס רכוש ניתן לבדוק זאת במיסוי מקרקעין הקרוב לדירה אותה הוא הולך לשכור. בברכה עןו"ד רון שוורץ מנהל הפורום

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מנהל מקרקעי ישראל