אבי אבגיל

אנטנה סלולרית מעל לבית ספר לילדים אוטיסטים

שלום, בני לומד בבית ספר לילדים אוטיסטים בפתח תקווה שמעליו יש אנטנה סלולרית של סלקום. בעבר הבניין שמש בניין של בזק וככזה ניתנו לו ההיתרים לאנטנה סלולרית. כיום המבנה מסווג כמבנה רגיש ושוהים בו 60 ילדים אוטיסטים ולא מעט נשים בהיריון. האם שנוי ייעוד הבניין מאפשר את ביטול ההיתר של האנטנה ומה ניתן לעשות כדי להעתיק אותה ממקומה ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד נבו למפל

שלום אביגיל בהחלט מקומם. ככלל, שינוי ייעוד מצריך בחינה מחדש של אישורים והיתרים אשר ניתנו לנכס בייעודו האחר. המלצתי הינה כי ראשית תפני לעירייה בכדי לבחון האם היא מודעת לנסיבות העניין ולבקש כי תפעל להסרת האנטנה. לאחר מכן ובמידה והאנטנה לא מוסרת ניתן לפנות לבית המשפט בבקשה להסירה. בהצלחה

אבי אבגיל

העירייה מודעת לקיום האנטנה כיוון שהיא החתימה את בית הספר שהם מודעים לנוכחות האנטנה על הגג ושכל בדיקות הקרינה היו תקינות. באיזו טענה אני יכול לפנות לבית משפט ? בעבר העירייה הפסידה לחברת סלקום במשפט כשניסתה להסיר את האנטנה עקב תלונות הדיירים

item.Author מנהל הפורום עו"ד נבו למפל

שלום רב, העובדה שבית הספר חתם על היותו מודע לקיומה של אנטנה ושבדיקות הקרינה יצאו תקינות אינה עומדת לזכותך בניסיונך להסיר את האנטנות. איני בקיא בפרטי המקרה אולם יחד עם זאת, על אף חתימתו של בית הספר כאמור, ניתן לבחון עילות נוספות כגון, השפעה פסיכולוגית על איכות החיים, בייחוד בהתחשב בזהות ילדי בית הספר, הסכנה שעלולה להתרחש בעתיד עקב הקרינה ומשכך מתבקש להזהר כעת. המלצתי הינה כי תפנה לייעוץ משפטי בכדי לבחון לעומק את פרטי הטענות האפשריות מטעמך. בהצלחה.