מיכאל

הגדלת מזונות רטרואקטיבית לילדים

בספטמבר 2007 אני אם אשתי וילד בן 3 עלינו לישראל מרוסיה באוגוסט 2012 עזבתי את ישראל לבד בגלל שגיליתי שאשתי בוגדת בי עם גבר אחר.נכון לאותו יום היו לנו כבר 2 ילדים.אשתי רוב הזמן הייתה עקרת בית ואני הייתי המפרנס היחידי.משכורות אחרונות לפני שעזבתי היו בערך 8000 ש"ח. בקיץ 2013 בזמן שגרתי ברוסיה ,יצרה איתי קשר עורכת דין מטעם אשתי ושכנעה אותי לחתום על הסכם גירושין.ההסכם היה כתוב בעברית מה שהקשה עלי.לא הבנתי את רוב התוכן ,אבל הבנתי שאני חותם על הסכמה לשלם מזונות בסכום חודשי של 2000 שקלים עבור שני הילדים ביחד.מאוחר יותר יצרו איתי קשר טלפוני מבית המשפט ושוב נתתי את הסכמתי לשלם סה"כ 2000 שקל בחודש עבור שני הילדים וזה מתועד בפרוטוקול של ביה"מ. בנוסף נתתי את הסכמתי לאשתי למשיכת כל הכספים שנצברו לזכותי בקרנות הפנסיה שונות ,כולל פיצויים.סה"כ היו לי כ60000 שח שמתוכם אחרי ניקוי מס אשתי קיבלה 40000 שח .כמו כן השארתי לטובתה כספים בחשבון בנק שלי על סך כ 10000שח. בפברואר 2015 חזרתי לישראל.באוגוסט 2015 אשתי פנתה להוצל"פ ודרכה הצליחה לעלות את סכום המזונות מ2000 ל 4000שח.כמו כן בוצע חישוב רטרואקטיבי של חוב שהגיע ל-140000 שח. היום אני משלם מזונות על סך 4000 ותלוי כנגדי חוב בהוצל"פ 140000. משכורת שלי כ-8000,עם 3000 שכר דירה ו4000 מזונות נישאר לי למחייה כ 1000שח. פניתי לעו"ד שהסכימה לטפל בנושא,אבל היא מהססת ואומרת שהסיכוי לעזור לי הוא לא גדול והדבר היחידי שאפשר לעשות הוא לטעון שלא הבנתי נכון את הסכם המזונות . האם ניתן לעשות משהו בנידון ? האם עו"ד שלי פועלת נכון ?

עו"ד רונית אלג'ם זיסמן

שלום מיכאל, קראתי בעיון את הפרטים שציינת אכן, במקרה של הסכם שאושר בבית המשפט, לא פשוט לחזור אל בית המשפט ולבקש את שינוי ההסכם. הפסיקה הגדירה תנאים אשר בכפוף להתקיימותם, אפשר יהיה לעשות זאת, אולם אין בכך כדי ללמד על סיכויי התביעה וייתכן, כי על אף שמקרה מסויים עומד בתנאים, כאמור, עדיין, סיכויי התביעה יהיו נמוכים. אתה מסביר שיש לך ייצוג משפטי ועל קצה המזלג מתאר את האסטרטגיה שאתם שוקלים. לא ניתן במסגרת הפורום להתייחס לאסטרטגיה זו. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות הגבר