מיכאל

היטל השבחה

במסגרת תוספת בנייה לבית דו משפחתי בשכונה הצבאית בראש העין שילמתי לאחרונה לרשות מקרקעי ישראל היטלי השבחה וכן רכשתי את הבעלות על הקרקע של הנכס. במסגרת סיום אישור התוכניות של תוספת הבנייה מול העיריה קיבלתי לפני כשבוע מעירית ראש העין דרישה לתשלום היטל השבחה עבור תוספת בנייה של 27 מ"ר לפי חישוב של 2500 ש"ח למטר (כ 30,000 ש"ח) . הדבר תמוה מכיוון שלפני שנה וחצי שילמתי על תוספת בנייה באותו בנכס, עבור תוספת בנייה של 73 מ"ר רק היטלים ואגרות בסכום של 12,000 ש"ח ולא נדרשתי לשלם כלל היטל השבחה. האם העיריה רשאית לגבות בנוסף לרשות מקרקעי ישראל היטל השבחה לאחר שזו כבר שולמה לרשות? האם היא לא אמורה לגבות רק היטלים ואגרות? האם החישוב של השמאי סביר והגיוני? האם יש אפשרות לערער עלהדרישה לתשלום זה? אשמח להמלצות ותובנות בנושא. תודה

עו"ד מיכאל אבירם

מיכאל שלום. שאלתך נוגעת לדיני תכנון ובנייה. על כן אבקשך לפנות בשאלה לפורום הנכון.