רונן

מס רכישה דירה שניה

בבעלותי שתי דירות משנות ה-70. מכרתי אחת מהן ב- 2012, קניתי דירה חדשה באותה השנה שמשמשת אותי היום למגורים, ששוויה גבוה משווי שתי הדירות יחד, וביקשתי פטור ממס רכישה עד למכירת הדירה השניה שבה גרתי עד אז. השווי של הדירה הישנה שבבעלותי הוא כשליש מערך הדירה החדשה שרכשתי. אם החלטתי לא למכור, מהן האפשרויות שלי להקטין/ לבטל את מס הרכישה? תודה

עו"ד מיכאל אבירם

רונן שלום, אם לא תמכור תשלום את מס הרכישה המלא בתוספת קנס + ריבית + הצמדה.