עמי

הסכם חלוקה בין יורשים

שלום, לפי צוואה של אבינו אשר אושרה על ישי רשם הירושות, אני ואחותי היורשים של העזבון הכולל דירה. שאלתי- אם אנו עושים הסכם חלוקה בין יורשים לפיה אני מקבל את הדירה ןאחותי את הכסף, האם חייבים לדווח על העסקה למס שבח או שאפשר לשלוח את ההסכם עם הצו ישיררות לטאבו?

עו"ד מיכאל אבירם

עמי שלום. ניתן אומנם לשולח לטאבו , אך טוב תעשה אם תישלח את ההסכם גם למשרדי מס שבח על מנת שיעדכנו את ספריהם כי הדירה רשומה על שמך. חשבו לציין כי תשלום כספי איזון בין הצדדים, ככל שמקורם מחוץ לעזבון, יחוייבו בתשלום מס שבח ורכישה.