vered

קנס מס שבח

הגשתי דיווח למס שבח במועד. בהתחלה בקשתי פטור על הדירה. קיבלתי מכתב כי מאחר ולא כל הנכס הינו דירה עלי להגיש שומה . עשיתי זאת והגשתי את השומה 4 חודשים לאחר העסקה. כעת אומנם לא קיבלתי חיוב במס שבח (היות והיו הרבה הוצאות) אבל קיבלתי קנס על איחור בדיווח. האם עצם העובדה שלא הגשתי במועד את הדיווח (בו בקשתי בתחילה פטור) מצדיקה ביטול הקנס?

עו"ד מיכאל אבירם

ורד שלום, אני מציעה לך להגיש בקשה לביטול הקנס על גבי טופס המיועד לכך (ניתן להוריד מאתר משרד מיסוי מקרקעין) ולפרט את הנימוקים שלך לבקשה. לרוב, רשויות המס נעתרות לבקשה, כשהמדובר על טעות בתום לב כשלא הייתה כל כוונת זדון להסתיר פרטים על מנת לחסוך מס באופן לא לגיטימי. נסי , זה לא עולה כסף, מלבד הריבית וההצמדה שייתווספו במהלך התקופה עד למתן החלטה בבקשתך.