עופר

מס רכישה לדירה שניה

היי, ברשותי דירה מלפני הנישואין מעולם גרנו בה וכל הכנסות השכירות עוברים לחש הבנק שלי לפני כחודשיים, ואישתי קנינו דירה נוספת למגורים. הצהרתי ש בכוונתי למכור את הדירה שברשותי. שאלתי: 1. האם העברה ללא תמורה לילד קטין תיחשב כמכירה? אם כן, כמה מס אצטרך לשלם? 2. האם למרות הצהרתי שבכוונתי למכור, אוכל לשלם את המס ולהשאיר את הדירה שברשותי? תודה, עופר

מיכאל אבירם, עו"ד

עופר שלום, העברה ללא תמורה לקטין לא תעזור לך מאחר והקטין נחשב חלק מהתא המשפחתי לעניין מס, על כן תמשיך להיחשב כבעלים של אותה דירה גם בהמשך ומכאן שלא תהנה מההנחה המיוחלת במס רכישה. לשאלתך השנייה - תמיד תוכל לבחור להישאר עם הדירה בכפוף לתשלום מס רכישה מלא, אלא שבינתיים הסכום המוקפא צובר ריבית , הפרשי הצמדה וקנסות בגין אי תשלום יתרת המס. על כן עליך להזדרז בהחלטתך.