משפטי– זאפ
משפטיפורומיםתביעות בנקיםפנייה לעו"ד הורוביץ ולשי
חזרה לפורום

פנייה לעו"ד הורוביץ ולשי

אור
אורית.

עו"ד נכבד, אשמח אם תאמר לי לאיזה בית משפט עליי לפנות במקרה הזה כדי להחזיר את המצב שהיה לי לקדמותו. פנייתי לבנק בפנייה בכתב כנדרש טרם נענתה והזמן פועל לרעת הלקוח. ברצוני לדעת האם אין כאן עניין לתביעה ייצוגית לדעתי כי הבנק פועל באותה שיטה כל הזמן ולא מדובר לדעתי בטעות. לדעתי הם מקבלים הוראה מלמעלה כיצד לפעול ולהחתים לקוחות שלא מבינים בענייני ריביות והצמדות וכל מה שקשור וכאילו משדרגים הלוואות לטובת הלקוח בעוד שהשיטה היא לגבות מיד כספים . זה מה שנקרא לדעתי תרגיל עוקץ . פניתי לבנק בכלל לא כדי לבקש הלוואה אלא בעניין פשוט יותר , לבקש כרטיס אשראי, תוך שאני ממלאת אחר הטפסים הפקידה מציעה לי הלוואה "הרבה יותר טובה" שיתרת ההלוואה שלי כבר עומדת להסתיים בתוך שנה בסך של כ-13,000 ש"ח הלוואה בריבית קבועה עם הצמדה ותוך כדי שאני חותמת על אין סוף מסמכים היא מספרת לי כמה ההלוואה החדשה טובה יותר בגלל שאין הצמדה כמו בהלוואה הראשונה ומחתימה אותי על הלוואה חדשה ל-5 שנים , לתומי חתמתי ואמרתי תודה, הקיצר אני מגיעה הביתה רואה הלוואה בריבית גבוהה וגם צמודה לפריים ואני לא יודעת מה זה "פריים שמריים" הרחתי שמה שהוא לא מריח טוב חזרתי למחרת וביקשתי מיד לבטל , אמרה שאי אפשר , אמרתי למה? לא השתמשתי וגם יש לי יתרת זכות בבנק, לאחר דין ודברים ביקשה שארשום להנהלה כמה מילים ורשמתי שחתמתי בתום לב והיא התקשרה לאחר כשעה והודיעה לי שהסכימו לבטל ולאחר שעתיים שוב התקשרה ואמרה שאי אפשר וביקשה שאחזור לבנק כדי לבטל ויש לה הלוואה טובה יותר מההלוואה שלי אמרתי לה לא רוצה רוצה רק שתבטלי את הראשונה , לא היתה לי ברירה אלא להגיע לבנק אחרת פחדתי שתתקע אותי עם ההלוואה הגרועה הראשונה שהציעה לי בחוסר תום לב ל-5 שנים, באתי והתחילה לספר לי שהשיגה בשבילי אישור מיוחד להלוואה בגובה ההלוואה שלי לא צמודה עם אותה ריבית ותוך כדי שאני מבקשת שתבטל את ההלוואה הראשונה ותודיע לי מה היתרה שלי בבנק אמרה תחתמי תחתמי , חתמתי ואחרי שחתמתי אמרה ושלא תגידי שלא הבנת. הקיצר אני באה הביתה רואה אחוז ריבית כפי שהיה לי אלא מה? כתוב בצד ריבית מתואמת ואני לא יודעת מה זה ריבית מתואמת וככה אני יושבת ובודקת איזה קומבינה הפקידה עשתה ואיך היא משכה אותי בחדק רק כדי להכניס לכיס של הבנק כ-2,500 מזומן מתוך החשבון שלי וגם דפקה אותי עם ריבית מתואמת . דבר שלא הייתי חותמת עליו אם לא היתה מחתימה אותי במרמה על ההלוואה הראשונה וגם אם היתה מבטלת אותה בתום לב.