החזרה שיק טכנית לא מוצדקת
שלום רב, קנינו דירה לאחרונה ולפני מספר ימים נתתי שיק על סכום די גבוה כאחד מהתשלומים עפי מה שסוכם למוכרים על קניית דירה. הבנק החזיר שיק רגיש זה מסיבה טכנית שהחתימה אינה תואמת (כמובן שהיה כסף בחשבון). ידעתי שרשמתי את השיק כראוי והיה ברשותי תצלומו. שמתי לב להחזר השיק בעצמי (באינטרט) והתקשרתי מייד לשאול לפשר העניין. אמרתי לפקיד שגם ראה בברור שבכל השקים שנתתי לאחרונה חתימתי היתה דומה לחתימה על השיק שהוחזר ופקיד הבנק הסכים איתי והתנצל אמר שזה המחשב (תרוץ עלוב ולא מספק) ואמר לי להתקשר למוכרי הדירה כדי שיפקידו אותו שוב. אמרתי לו שכבר את הנזק הם גרמו ושהוא יתקשר יתנצל ויגיד שהם (הבנק) טעו ושהכל בחשבוני בסדר ושיפקידו שוב. כך הוא עשה ווידאתי זאת עם המוכרים והתנצלתי בעצמי בפניהם. גם בעמלת החזרה זוכיתי. השאלה האם מגיע לי פיצוי נוסף כי נזק ועוגמת נפש נגרמה לי במיוחד לאור הרגישות של קניית דירה. מה עוד שרק לאחרונה הובטח לי בפגישה שקיימתי עם הבנק שהם תמיד מתקשרים אם צצה בעיה אט משהו לא מסתדר. למעשה הבנק טעה פעמיים: 1. החזרה לא מוצדקת 2. הם לא התקשרו למרות שהבטיחו. אז אמנם הם התנצלו בפני ובפני המוכרים אך ואמרו לי שזה מקרה נדיר אבל לי הוא קרה ועד עכשיו אני מרגיש פגוע ושנגמרה לי עגמת נפש וחושב שמגיע לי פיצוי גדול יותר מביטול עמלה והתנצלות. אך האם בכל זאת להתספק בזה? לדרוש התנצלות בכתב? לדרוש פיצוי ממשי יותר? מה דעתך?