אילת

כמות שתיה מותרת בערב חג

שלום עו"ד גולני, האם מותר לשתות שתי כוסות יין מבלי לחשוש לעבירה של נהיגה בשכרות? רציתי לדעת לפני ארוחת החג הערב. תודה וחג שמח

עו"ד אביתר גולני

סליחה על האיחור בתשובה. באופן עקרוני אי אפשר לדעת איזו כמות שתית אלכוהול תיתן תוצאת בדיקה מדוייקת. יש יותר מידי משתנים מאדם לאדם. זו פונקציה של משקל גוף, פירוק וחילוף חומרים, אחוז האלכוהול במשקה ועוד. אני יכול להעריך שכוסית יין אחת סטנדרטית לא תעביר את רף השכרות, אבל זו הערכה בלבד. הדרך הצבאית היא הוודאית יש ספק- אין ספק.