שחר

סיכוי לקבלת עונש מקסימלי במשפט על נהיגה בשכרות

שלום נתפסתי נוהג עם כמות כפולה מהמותר בחוק של אלכוהול פסלו לי את הרשיון ל-30 יום ואני צריך לעמוד למשפט. זאת פעם ראשונה שלי ואין לי עבירות קודמות מה העונש הכי קשה שאני עלול לקבל ומה הסיכוי שאקבל את העונש המקסימלי?

עו"ד אביתר גולני

עבירה של נהיגה בשכרות טומנת בחובה עונש פסילה מינימלי של שנתיים פסילה בפועל, זאת בתוספת קנס ופסילה על תנאי. בתיקי שכרות גם אם זו עברה ראשונה, לאור המינימום הקיים, אני ממליץ להגיע מיוצג. האנשים שקיבלו פחות על נהיגה בשכרות, בתשעים אחוז מהמקרים הודו במסגרת הסדר טיעון בו שונה סעיף העברה לנהיגה תחת השפעת משקאות משכרים, שם ס' המינימום מופחת. עבר נקי לבדו בד"כ אין די בו על מנת לסטות מפסילת המינימום.