יאן

בדיקת ינשוף פעם אחת בלבד במקום פעמיים

לפי מה שקראתי באחד המאמרים המקצועיים בנוגע לנהיגה בשכרות נאמר "בדיקת ינשוף: ... הנהג מתבקש לנשוף נשיפה רצופה וארוכה לתוך פיית המכשיר, כאשר השוטר רואה את תוצאת הנשיפה על צג המכשיר. מיד לאחר מכן, מתבקש הנהג לבצע את אותה בדיקה בשנית, כאשר שתי הבדיקות יחד מהוות את ההוכחה לשכרות של הנהג. מיד לאחר ביצוע הבדיקות מוציא השוטר פלט ממכשיר הינשוף, ששם נרשמות שתי תוצאות הבדיקה, כאשר הנמוכה מבין שתי הבדיקות נחשבת לתוצאה הנכונה." לפני מספר ימים כאשר עוכבתי לבדיקת ינשוף (לאחר בדיקת ינשופון), ביקש ממני השוטר לנשוף. ניסיתי 3-4 פעמים וכל פעם המכשיר עצר והשוטר טען שאני מכשיל את הבדיקה (הייתי מאוד עייף לאחר נסיעה ארוכה אך לא שיכור למרות ששתיתי בפועל חצי ליטר בירה שעתיים קודם). בבדיקה האחרונה הצלחתי לנשוף באופן רציף, הינשוף הראה 360 מ"ג ויצא פלט (שעליו הייתי צריך לחתום). **לא** נעשתה לי כל בדיקה שנייה. האם הנ"ל תקין?

עו"ד שי גלעד

יאן , ללא שתי תוצאות בדיקה , הממצא מהינשוף אינו קביל. תמתין צילום חומר הראיות בתיק. לדעתי תגלה שישנן שתי בדיקות נושאות תוצאות ולא אחת.