שחר

אזרחות ישראלית ו-תושב חוץ

האם אזרח ישראלי שהפך להיות תושב חוץ עלול לאבד את אזרחותו (הישראלית) עקב אי שהייה ממושכת בישראל? אם כן, מהו פרק הזמן ש-על אזרח ישראלי, תושב חוץ,לשהות בארץ על מנת ש-לא לאבד את אזרחותו הישראלית?

עו"ד מיכאל דקר

שחר שלום, אזרח ישראלי יכול "לאבד" (ביטול אזרחות) את אזרחותו רק בתנאים המנויים בסעיף 11 לחוק האזרחות, התשי״ב - 1952: להלן תשובה כללית ביותר, ללא פירוט של כל הסעיפים וכל התיקונים לחוק. א. שר הפנים רשאי לבטל את אזרחותו הישראלית של אדם אם הוכח להנחת דעתו שהאזרחות נרכשה על יסוד פרטים כוזבים, וטרם חלפו שלוש שנים מיום שנרכשה האזרחות כאמור. ­ ב. בית המשפט לעניינים מנהליים (בסעיף זה – בית המשפט), רשאי, לבקשת שר הפנים, לבטל את אזרחותו הישראלית של אדם אם התקיים אחד מאלה: (1) האזרחות נרכשה על יסוד פרטים כוזבים וחלפו לפחות שלוש שנים מיום שנרכשה כאמור. (2) אותו אדם עשה מעשה שיש בו משום הפרת אמונים למדינת ישראל, (מעשה טרור כהגדרתו בחוק המאבק בטרור, מעשה המהווה בגידה לפי סעיפים 97 עד 99 לחוק העונשין). יש הבדל בין תושב ישראלי ואזרח ישראלי, אזרחות לא מבטלים בקלות, לכן אם אתה לא עונה על הסעיפים המפורטים בחוק ולא הגשת בקשה לביטול אזרחות, אין לך מה לדאוג. אם תחפוץ במידע יותר מדויק, נשמח לתאם איתך פגישת ייעוץ. בברכה, משרד עו"ד כהן, דקר, פקס וברוש.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל