אנה

היי אני נינה של יהודי לכן אני תושבת קבע שרוצה להתאזרח

שלום,הגשתי טפסים לבקשה לויתור על האזרחות הרוסית בשביל שאוכל לקבל אזרחות ישראלית וקיבלתי מכתב שהשגרירות הרוסית לא יכולה לאמת לי אם יש לי אזרחות רוסית או שלא,כרגע אני בלי דרכון ישראלי או דרכון רוסי,האם אני חייבת לוותר על אזרחות רוסית? שירתתי שירות חלקי של 7 חודשים והתשחררתי מסיבות בריאותיות

עו"ד מיכאל דקר

אנה שלום, כן את חייבת לותר על האזרחות הרוסית על מנת שתוכלי לקבל אזרחות ישראלית בהתאם לסעיף 5 לחוק האזרחות. אילו היית משרתת מעל ל18 חודשים שירות סדיר בצהל אז היית פטורה מויתור על האזרחות הזרה. מכיוון ששירתת בצה"ל, אומנם לתקופה קצרה יותר מהאמור בחוק, אפשר להגיש ערעור, אבל נצטרך לשכנע כי רצית לשרת שירות מלא ושהשיחרור לא היה תלוי בך. אשמח לסייע לך במקרה. מוזמנת ליצור קשר עם מזכירת משרדי 03-3724722 בברכה, עו"ד מיכאל דקר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל