סהר 22222

בעייה במשפחה 3333333

יש בעייה במשפחה אני גר עם ההורים + שהם קצת מסוכסכים אחד עם השני ועמדו להתגרש ( שזה נדחה בינתיים ) לא מזמן הם רבו ואמא שלי אמרה לאבא משהו כמו שאם תעשה את זה אז אני ישרוף ת'בית שזה בגלל שהוא איים להוציא צו הרחקה נגדה ( לא הייתה אלימות מצידה) ובגלל שהיא מטורללת ולא צפויה אני רוצה לדעת מה צריך לעשות בשביל שזה לא יקרה והאם האבא יכול באמת לזרוק אותה מהדירה ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יעקב שמשי

שלום וברכה לפי חוק למניעת אלימות במשפחה, בן משפחה רשאי לבקש להרחיק מדירת המגורים בן משפחה - שנהג באלימות / ביצע בו עבירת מין / התנהגותו נותנת בסיס סביר להניח כי הוא מהווה סכנה גופנית ממשית לבן משפחתו / שהוא עלול לבצע בו עבירת מין / התעלל בבן משפחתו התעללות נפשית מתמשכת / התנהג באופן שאינו מאפשר לבן משפחתו ניהול סביר ותקין של חייו. לפי התיאור בשאלה נראה שהמקרה נופל בגדר החלופה האחרונה. בכל אופן, בית המשפט הוא זה שיברר אם התקיימו הנסיבות למתן הצו. בית המשפט גם רשאי במסגרת החוק להורות לבן המשפחה להתחייב לטיפול מתאים, ונראה שבמקרה המתואר רצוי לקדם טיפול גם אם לא יתנהל הליך משפטי. בהצלחה.