אלי

כתב אישום המייחס חלק מסוים בלבד מהתלונה

יש לי חבר שנחקר במשטרה באזהרה על עבירה של איומים ואלימות בעקבות תלונה של שכן שטען כי חברי איים עליו וגם נתן לו אגרוף. המשטרה הסתמכה באופן תמוה אך ורק על תלונת השכן לבדה (בלי שום ראיות נוספות כאשר חברי הכחיש הכל בחקירה ומדובר במילה מול מילה) והגישה נגדו כתב אישום רק בגין עבירת איומים ללא סעיף על עבירת אלימות. שאלתי, איך יתכן שמחד המשטרה חוקרת חשוד בגין תלונה של אדם שטוען שבוצעה נגדו עבירת אלימות ואיומים. ומאידך, המשטרה בפועל מסתמכת על התלונה באופן חלקי ומגישה כתב אישום רק על עבירת איומים. והרי ממה נפשך, אם אכן המתלונן דובר אמת כפי שהמשטרה טוענת ועל סמך תלונתו בלבד היא הגישה כתב אישום בעבירת איומים מדוע המשטרה לא האמינה למתלונן גם לגבי האגרוף ולא כתבה גם סעיף אישום בעבירת אלימות? והאם מדובר לכאורה ברשלנות של המשטרה ויש כאן הוכחה שהמשטרה עצמה לא בטוחה שהמתלונן דובר אמת בנוגע לעבירת אלימות ויש סיכוי לזכות את הנאשם גם מעבירת איומים? לתשובתך אודה.

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום אלי, לצורך ניתוח המצב נבהיר כמה דברים. חברך נחקר במשטרה כחשוד שעבר עבירות של תקיפה ואיומים כלפי המתלונן שהוא שכנו. הוגש כתב אישום ובתיאור העובדות ובסעיף העבירה מיוחסת לו עבירת האיומים בלבד. אכן במצב כזה יש חשש שמהימנותו של המתלונן נמוכה ובהעדר ראיות תומכות ומסייעות אין התביעה מסתפקת בהודעתו בלבד במשטרה. אני לא סבור שהמשטרה התרשלה כאשר פעלה באופן בו אתה מתאר. המשטרה מגישה כתב אישום תוך התבססות על ראיות לכאורה שנאספו ע"י החוקר ונמצאות בתיק החקירה. משיקוליים ראייתיים החליטו במשטרה להאשימו רק באיומים. על מנת לדעת האם קיים סיכוי לזיכוי חייב הסנגור לעיין בכל חומר החקירה, בעדויות המתלונן, מסמכים, עדות הנאשם ועוד. אני ממליץ על בחירת סנגור מנוסה, על מנת לקבוע את מצבו של הנאשם ולקבל ייעוץ והדרכה לבחירת קו הגנה ראוי שיוביל לזיכויו. רק לאחר עיון מעמיק בתיק ובחינת הסוגיות המשפטיות, פגישה וקבלת הסברים מפורטים יכול עו"ד פלילי לחוות את דעתו. בברכה, עו"ד פלילי יאיר רגב