גלי

מעצר בית לעבריין מין

ברצוני לשאול האם תקין לתת מעצר בית לעבריין מין? האם הוא לא אמור לשהות בבית סוהר עד שיתקיים המשפט?

זוהר הלוי, עו"ד

לגלי שלום, ככלל הדבר נתון לשיקול דעתו של בית המשפט וסביר שאם מצא לנכון לשחררו למעצר בית, שהרי השתכנע כי המסוכנות של אותו אדם התאיינה ואין סיכון לשיבוש הליכי המשפט. ראוי לזכור שאדם אשר חשוד בכל עבירה כלשהי, הינו בחזקת חף מפשע וראוי להזדמנות להוכיח את חפותו לשם כך קיים ההליך המשפטי לבירור אשמתו. הליך המעצר הינו טרום ההליך העיקרי ואינו לצורכי ענישה.