ורד

רכב בבעלותי עשה תאונה

בעת שהותי בחו"ל השארתי את הרכב לאחותי שעשתה תאונה קלה ללא נפגעים. הנהג תובע אותי בבית דין לתביעות קטנות בטענת פגע וברח. יש ברשותי אישור משרד ההגירה כי לא הייתי בארץ,האם אוכל במשפט לבטל את התביעה נגדי? במידה ולא, מה העונשים המקסימלים שאני עלולה לקבל?

עו"ד גלעד כצמן

שלום בעלי הרכב אחראים על עבירות שבוצעו ברכב אלה אם כן הוכיחו שאחר ביצע אם אכן אחותך גרמה לנזק באשמתה תאלצי לשלם מכיוון ומדובר בבית משפט אזרחי ולא תעבורתי פלילי המדובר בתשלום עבור נזק ולא על עונש.