נועם

שימוש בשם דומה ברשם החברות

יש לי חברה בבעלותי, ולפני כמה ימים ראיתי שחברה מתחרה שלי משתמשת בשם שהוא ממש דומה לשם של החברה שלי. יתרה מזאת, השם שהיא רשומה איתו ברשם החברות נורא דומה לשם של החברה שלי. מה עלי לעשות?

עו"ד שי ורד

נועם שלום רב, קיימים שני מישורים נפרדים שצריך לבדוק. האחד, סימני מסחר, והשני שם החברה ברשם החברות. אם החברה רשומה אצל רשם החברות בשם דומה, או שם מטעה, אתה יכול לפנות לרשם החברות בבקשה שיפעל לשינוי שם החברה המתחרה (ככל שהיא נרשמה אצל הרשם לאחר שהחברה שלך כבר הייתה רשומה) והוא יבחן את העניין. אם הוא ימצא שיש ממש בבקשה שלך, בסמכותו להורות לחברה המתחרה לשנות את שמה. בכל מקרה, אם אתה לא תהיה מרוצה מהחלטת הרשם אתה תוכל לפנות בעתירה לבית המשפט. בנוסף, באפשרותך גם להגיש תביעה לפי חוק עוולות מסחריות בעילה של גניבת עין, ולבקש צו מניעה ופיצוי כספי. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייצוג בבית משפט – ליטיגציה מסחרית-אזרחית