לימור

השופטת הציעה פשרה לפי סעיף 79א לי ולשותף שלי

בדיון שהייתי, השופטת הציעה לשותף שלי ולי לאפשר לה לפסוק בעניין שלנו. היא אמרה שהיא מציעה לנו פשרה לפי סעיף 79א. מה זה אומר?

עו"ד שי ורד

סעיף 79א לחוק בתי משפט, מקנה לשופטת את האפשרות לפסוק במשפט אזרחי בדרך של פשרה, עם או בלי נימוקים של פסק הדין, והוא בא לרוב כדי לקצר את ההליך השיפוטי. לשם כך, דרושה הסכמת הצדדים לדיון. לרוב, קשה מאד לערער על פסק דין שניתן לפי סעיף זה, כי הצדדים לוקחים בחשבון שכל תוצאה במתחם התביעה היא אפשרית (התביעה יכולה להידחות כולה, או להתקבל כולה, או שייפסק סכום ביניים). ניתן במסגרת ההסכמה, להסכים גם על סכום מינימלי וסכום מקסימלי שביניהם רשאי בית המשפט לפסוק, ובכך להקטין את האי-ודאות. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייצוג בבית משפט – ליטיגציה מסחרית-אזרחית