בועז

ליקויים בדירה - נזילת מים מהגג

שלום ברשותי דירה בקומה שלישית ואחרונה בבניין מגורים משותף . ( מעליי אין עוד דירות , אני הדירה האחרונה בבניין ). אני משכיר את הדירה לדיירים , הדיירים התקשרו אלי אתמול ואמרו לי שיש להם נזילה של מים מהתיקרה של הדירה , אני מחוייב לתקן את הליקויים בדירה ולכן הזמנתי איש מקצוע , והוא אמר לי שצריך לאטום את הגג של הבניין . אני רוצה לציין שהבניין הוא די ישן , אין ועד בית המטפל בבעיות , ואין עם מי לדבר . השאלה שלי היא כזאת . בגלל שהבעיה היא מהגג של הבניין , כל הדיירים צריכים להתשתתף בתיקון של הגג. מה אני צריך לעשות ? האם יש גוף המטפל בנזקים של הבניין במידה ואין עם מי לדבר מהדיירים ? ( מצידי שהגוף יתבע את כל הבניין ) מה אני צריך לעשות במצב שבו נתקלתי ? מצד אחד אני לא רוצה שהדיירים שלי יסבלו מהנזילה , מצד שני אני לא צריך לשלם לבד את התיקון כי הגג הבניין הוא משותף לכל הדיירים. לכן מה אני אמור לעשות ? תודה בועז .

item.Author מנהל הפורום עו"ד חיים מסילתי

ועד הבית אמור לרכז הטיפול ולשאת בעלותו כל שאכן מדובר ברכוש משותף.

רגב

קבל חוות דעת בכתב מאיש המקצוע שמקור הנזילה בגג המשותף. בקש הצעת נחיר בכתב מ2 בעלי מקצוע בתיקון הנזק המיידי והנדרש או הגולל. בתפריט זהה. הכן מכתבי הודעה לכל בעלי הדירות רשומים בטאבו כבעלי הבניין עלפי כתובתם הרשמית. צרף את דוח הנזק מועד הנזק. הצעות המחיר. הודעה שלך שעלפי חובתם החוקית ובהעדר ועד נבחר פעיל הם מחויבים בחלקם היחסי בתיקון. כל זאת עקב המיידיות בפתרון הבעיה ובהעדר ועד גם בתחזוקת הרכוש המשותף בכלל כמו זיפות הגג במידה ולא בוצע 5 שנים אחורה כך ניתן להניח. ותודיע שבמידה ולא ימציאו לידך את הכסף החלק היחסי למשל 20000 שח הצעת התיקון ו זיפות הגג רכוש משותף ל10 דירות. כל אחד 2000 שח. אז אתה תבצע ותממן זאת והם יתבעו. ההודעה חייבת להיות בדואר רשום ורצוי עם אישור מסירה. זו הדרך הרגילה. כדאי שאת המכתב ישלח עם ההצעות גם עורך דין במידה ולא ענו לך למכתב הראשון. או ישר עם מכתב מעורך דין . זה לעיתים עוזר יותר. יש לבחון את היסטורית הבניין. לגבי האם לבצע ציקון מיידי רק לתיקון הנזק בסכום קטן או לבצע תיקון מלא כולל זיפות במידה ולא נעשה שנים . תתייעץ עם עורך דין מומחה בכל מקרה לפני יישום הרעיון שכאן. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שמאי מקרקעין