אלי

מחלוקת בין שמאים

א.נ. כאשר 2 צדדים מזמינים כל אחד שמאי מטעמו כדי שיעשה שמאות של דירה, השייכת לאחד הצדדים (או לשניהם), והשמאות של אחד מהם שונה (או שונה מאוד) מהשמאות של השני, כיצד ראוי ו/או מקובל לנהוג כדי להגיע למחיר מוסכם או סופי של הדירה? אלי

item.Author מנהל הפורום עו"ד חיים מסילתי

ניתן לבחור שמאי נוסף שיבחן את שומות שני השמאים ויכריע בניהן.

פשרה בינכם , בית משפט , שמאי בורר ...

אלי

א.נ. מה הכוונה באפשרות של "פשרה בינכם", אותה ציין אדוני? מי זה בינכם - בין מי למי? בין הצדדים, או בין השמאים שנשלחו ע"י הצדדים? כמו כן, האם מקובל, או ניתן, להסכים מראש שבמקרה של שמאויות שונות לחלוטין, ייפגשו השמאים במטרה לקיים דיון ביניהם לצורך הגעה להסכמה או לפשרה ביניהם (באשר לשווי הדירה) - כלומר בין השמאים, ולא בין שולחיהם? אודה לאדוני על תשובה מהירה, ככל שניתן. בברכה, אלי

אלי

אני חוזר ומבקש תשובה לשאלתי הבסיסית, עליה לא קיבלתי תשובה, לצערי. האם מקובל וניתן לקבוע מראש שבמקרה שהשמאים של 2 הצדדים (מוכר וקונה דירה) קובעים שומות שונות לגבי שווי הדירה, ייפגשו וידונו ביניהם על השומות הללו, במטרה להגיע לשומה מוסכמת. בברכה, אלי

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שמאי מקרקעין