רועי

השמאי מסרב למסור חוו"ד ללקוח

במסגרת לקיחת משכנתא קיבלתי רשימה של שלושה שמאים לצורך מסירת חוו"ד שמאית לבנק. בחרתי את אחד השמאים, שילמתי לו את שכרו וכעבור מספר ימים קיבלתי הודעה מהשמאי כי חוו"ד נמסרה לבנק. כאשר ביקשתי מהשמאי לקבל עותק מחוו"ד נענתי בסירוב, בטענה כי מדובר במסמך לצורך שימוש פנימי של הבנק. הדבר לא נשמע לי הגיוני בעליל. האם השמאי רשאי לסרב למסור לי עותק מחוו"ד ששולמה מכיסי, ונערכה לגבי דירתי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד חיים מסילתי

שמאי שעורך שומה עבור לקיחת הלוואה פועל על פי חוזה ההתקשרות מול הבנק.

item.Author מנהל הפורום עו"ד חיים מסילתי

הנהלים בין השמאי לבנק נקבעים בחוזה בניהם ונראה כי השמאי פעל לפי הוראות אותו הסכם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שמאי מקרקעין