אריה ומשה כהן

תשלום עבור כופר חניה

שלום רב. בעל קרקע שעבר החלטת ועדה לבניית 12 יחידות דיור (כולל בניית חניון) ועדיין אין היתר בניה, נדרש לחדש את ההחלטת ועדה כיוון שעברה שנה וחצי ממועד אישור החלטת הועדה הראשונה. כעת נמסר לבעל הקרקע כי לא מאשרים לו לבנות חניון, כיוון שהיציאה מהחניון היא לכיוון מעבר חציה שאמורים לעשות להולכי רגל בקרוב. לכן אמנם בעל הקרקע חסך כסף עבור בניית חניון, אך גם ערך הדירות ירד (אפילו יותר מעלות החניון שנחסך עבורו) וגם יאלץ לשלם כופר חניה. האם יכולים לחייב את בעל הקרקע לשלם כופר חניה למרות שהוא לא אשם שהוחלט לעשות מעבר חציה ביציאה מהחניון? אם כן, האם יחייבו אותו לשלם עבור כל החניות של כל יחידות הדיור? ומהו התשלום? תודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד חיים מסילתי

לדעתי יכולים לדרוש כופר. יחד עם זאת ניתן להגיש ערר על הדרישה ולבחון הנושא לעומק.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שמאי מקרקעין