חזרה לפורום

חיוב מוזר

ישי
ישי

נסעתי לחו"ל לפני כחדשיים, ולקחתי איתי את הנייד של סלקום, לא לצורך שיחות, [השתמשתי שם בכרטיס מקומי] אלא בגלל יומן הטלפונים שבו, ולא ידעתי כלל שהנייד יעבוד גם שם. בהיותי שם גיליתי שאני מקבל שיחות, והודעתי למי שהתקשר שאני בחו"ל, וזה עלול העלות לו יקר, אולם לא עלה על דעתי מעולם אפשרות שיחייבו אותי לשלם על שיחות נכנסות. להפתעתי גיליתי אחר כך שחוייבתי על כל דקת שיחה נכנסת כ10 ש"ח[!].וביחד כ2300 ש"ח. ביטלתי מיד את ההוראת קבע באשראי. וקיבלתי מהם כמה מכתבים על הצורך להסדיר אמצעי תשלום, אולם אף לא התרעה אחת על ניתוק. היום בבוקר חסמו לי את הנייד לשיחות יוצאות בלי התרעה מראש, וזה גרם לי לעגמת נפש מרובה, כי אני משתמש במספר של סלקום גם כנייח ביתי, והכל נחסם בגלל שהם בחשבונית אחת. ולא היה לי כל אפשרות להתקשר אפילו לסלקום לברר, וכן היו לי עניינים דחופים לברר בבנק ועוד. שאלותי: 1. האם אני באמת חייב לשלם על דבר שלא על דעתי מעולם. [ולא נפל בדעתי לבדוק את החוזה בשעת החתימה בעניין זה]. 2. האם ניתן לתבוע על חסימה שיחות יוצאות בלי התרעה, וכן, במידה ואיני חייב לשלם על הנ"ל, האם אפשר גם לתבוע על עגמת הנפש מכל זה? בתודה מראש.